Kärppien naiset ja Oulu Nice Soccer ovat aloittaneet ensimmäisinä naisten pääsarjatason joukkueina päähän kohdistuvien iskujen mittaamisen vammoilta suojautumisen apuvälineenä

mediajulkaisu kuva
Photo: Tomi Kokko / Kärpät naisten liigajoukkue

7.2.2022

Uuden suomalaisen teknologian toivotaan mullistavan päähän kohdistuneiden iskujen mittaamisen ja seurannan, mahdollistavan tehokkaiden toimenpiteiden kehittämisen, toimeenpanon ja seurannan päähän kohdistuvien iskujen vähentämiseksi, ja siten ehkäistä urheilussa tapahtuvia päävammoja.

Oulun Kärppien naisjoukkue ja Oulu Nice Soccer haluavat olla edelläkävijöitä urheilijoidensa terveyden ja hyvinvoinnin parantamisessa ja lähtevät tavoittelemaan päähän kohdistuvien iskujen vähentämistä, jotta iskujen aiheuttamia päävammoja voitaisiin tehokkaasti ehkäistä. Hypyn hyvinvoinnissa mahdollistaa Rentfol.io, yksityisten vuokranantajien mobiilisovellus, joka halusi ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä lähteä tukemaan terveyttä ja hyvinvointia naisurheilussa sponsoroimalla ACT Head Impact Tracker päähän kohdistuvien iskujen mittauslaitteet joukkueille.

Tämä on loistava tilaisuus meille olla mukana tukemassa urheilijoiden hyvinvointia ja tietoisuutta päähän kohdistuvista iskuista urheilussa. Pään pitää pysyä kunnossa huipputuloksiin päästäkseen ja haluamme myös kannustaa muita yrityksiä mukaan urheilijoiden hyvinvoinnin tukemiseen.” Sanoo Rentfol.io – Yksityisten Vuokranantajien Sovelluksen perustaja Antti Mäkikyrö.

Päähän kohdistuvat iskut ja niiden aiheuttamat päävammat urheilussa ovat maailmanlaajuinen ongelma ja suomalainen teknologia-alan startup Northern Sports Insight and Intelligence on tuomassa markkinoille kehittämäänsä päähän kohdistuvien iskujen mittauslaitteen alan yritysten kärkijoukossa.

Laitteesta saatava mittadata tarjoaa arvokasta tietoa urheilijan päähän kohdistuvista voimista, ja tukee harjoituskuormituksen säätelyyn liittyvää päätöksentekoa. Näen sensorilla potentiaalia myös junioriurheilijoiden lajitaitoharjoittelussa, kun ajatellaan esimerkiksi puskutekniikan kehittämistä”  mainitsee Retu Värri Oulu Nice Soccer fysiikkavalmentaja.

”Olimme erittäin tyytyväisiä Rentfol.io:n lähtiessä tukemaan ACT Head Impact Tracker hankintaa joukkueellemme, saimme jokaiselle pelaajalle käyttöön henkilökohtaisen sensorin. Käytämme laitetta arjen harjoituksissa sekä peleissä, ja saamme yksittäisten päähän kohdistuvien iskujen lisäksi kerättyä tietoa kumulatiivisista päähän kohdistuneista iskuista jokaiselle pelaajalle. Pyrimme omalta osaltamme siihen, ettei yhdenkään pelaajamme tulevaisuus ole vaakalaudalla päävamman vuoksi.” kertoo Tomi Kokko Kärppien naisista.

”Laitteen tuottaman tiedon tarkoitus on ymmärryksen ja tiedon lisääminen päähän kohdistuvien iskujen syntyyn ja juurisyihin. Tiedon avulla voidaan tutkia nykytilannetta ja kehittää tehokkaita toimenpiteitä iskujen vähentämiseksi, valvoa ja mitata toimenpiteiden toteuttamista ja tavoitteiden toteutumista. Tavoitteena on päähän kohdistuvien iskujen vähentäminen, joka parantaa urheilijoiden terveyttä, hyvinvointia ja suorituskykyä.” Heidi Kivimaa Northern Sports Insight and Intelligence:stä summaa.

Lisätietoja:

Tomi Kokko Kärpät Naiset

Retu Värri ONS 041 549 4808

Antti Mäkikyrö Rentfol.io 040 509 2955 antti@rentfol.io

Heidi Kivimaa Northern Sports Insight and Intelligence 040 357 3041 heidi.kivimaa@norspo.com

Rentfol.io on yksityisten asuntosijoittajien maksuton sovellus vuokraustoiminnan hallinnointiin. Sovelluksella on helppo kuvata ja dokumentoida vuokraustoiminnan verovähennyskelpoiset kulut, sekä seurata vuokratuottoa läpi vuoden. Fiksun vuokrakulut laskurin lisäksi sovelluksella voi hallinnoida asuntokohteiden vuokrausta tai myyntiä ja löytää luotettavat palveluntarjoajat asunnon tarpeisiin.

www.rentfol.io I www.vuokrakulut.com

Oulun Kärpät Naiset on Naisten Liigan jääkiekkojoukkue. He ovat Suomen urheiluseura Oulun Kärpät 46:n naisten jääkiekkojoukkue, jonka kotipaikka on Oulu, Pohjois-Pohjanmaalla, ja heidän kotipaikkansa on Oulun Energia areena.

www.karpatnaiset.fi

ONS naiset pelaa kansallista liigaa kaudella 2022. ONS on nuori, vuonna 2006 toimintansa aloittanut ja nopeasti kasvanut oululainen tyttö- ja naisjalkapalloilun erikoisseura. ONS on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen parhaana tyttöjunioriseurana. ONS:n tavoitteena on olla Suomen paras tyttöseura.

www.onsnaiset.com

ACT Head Impact Tracker on päähän kohdistuvien iskujen mittauslaite urheiluun. Sen on kehittänyt Northern Sports Insight and Intelligence Oy, joka on suomalainen vuonna 2017 perustettu teknologia-alan startup. 

www.act-tracker.com

Lataa maksuton vuokranantajan sovellus Rentfol.io/fi/app tai sovelluskaupoista